علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل -علت لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون

علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل -علت لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون


از زمانی که خودرویی را می‌خریم باید لیستی از مراقبت‌ها را برای خودرو در نظر گرفته تا از خرابی و خسارت برای خودرو جلوگیری کنیم. اگر خودرویی بخواهد اذیت کند خرج نگهداری چند بچه را در ماه باید برایش مصرف کنیم. مراقبت و خرج به موقع برای خودرو، هزینه‌ی نگه داری آن را برای ما کم می‌کند. لاستیک یکی از اقلام اصلی و مصرفی خودرو و نیازمند جابه جایی و تعویض به موقع است. یکی از عمده مشکل‌هایی که برای لاستیک خودرو ایجاد می‌شود لاستیک سایی چرخ عقب و لاستیک سایی چرخ جلو از داخل و بیرون خودرو است. برای بررسی مرتب ساییدگی لاستیک باید میزان باد و آج تایر خودرو بررسی شود.

فهرست موضوعات

لاستیک سایی خودرو چرا اتفاق می‌افتد؟

لاستیک سایی به انگلیسی  یعنی tire wear و به مفهوم از بین رفتن قسمتی از آج خودرو لاستیک است و تایر یا قسمتی از آن صاف دیده می‌شود. اگر خودرو لاستیک سایی داشته باشد، باید مرتب در فاصله‌های زمانی کوتاه لاستیک تعویض شود و با توجه به بالا رفتن قیمت لاستیک اصلا مقرون به صرفه نیست. 

معمولا هر 2 تا 3 سال لاستیک ‌ها نیاز به تعویض دارند که با یکسری تکنیک می‌توان طول عمر لاستیک را بیشتر کرد؛ در ادامه راهکارها را بررسی می‌کنیم. لاستیک‌ها با عبور از خیابان‌ و ایجاد اصطحکاک میان لاستیک و خیابان به طور طبیعی نیاز به تعویض دارند اما تحت شرایطی شدت ساییدن لاستیک بیشتر می‌شود و این بازه 2 تا 3 سال کاهش می‌یابد. در ادامه علت‌های لاستیک سایی و راهکار برای رفع آن را بررسی می‌کنیم.

دلایل لاستیک سایی
لاستیک سایی چرخ عقب، علت لاستیک سایی چرخ عقب، لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون

مشکل لاستیک ساییده چیست؟

لاستیک ساییده آج‌های آن از بین رفته و صاف شده است. در واقع آج‌های تایر اصطحکاک میان تایر و اسفالت را کنترل می‌کند و نبود آج‌های تایر باعث مشکلاتی می‌شود.

  • سر خوردن در خیابان

احتمال سر خوردن خودرو با لاستیک ساییده در خیابان وجود دارد چون لاستیک نازک شده و آجی وجود ندارد که حرکت را امن پیش ببرد.

  • احتمال خروج از جاده

در پیچ‌های تند ممکن است خودرو از مسیر اصلی منحرف شود و خسارات جبران ناپذیری به وجود آید.

  • لرزش فرمان و کشیده شدن فرمان به یک طرف

یکی از معایب لاستیک ساییده، لرزش فرمان است که رانندگی را سخت‌ می‌کند.

◊این مقاله نیز برای شما مفید خواهد بود: نشانه‌های رسیدن زمان تعویض روغن

دلایل لاستیک سایی خودرو

اگر شما جزو افرادی هستید که در هنگام مشکل در خودرو، سر راه سراغ تعمیرکاری می‌روید باید جدا تجدید نظر کنید.

خیلی اوقات لاستیک سایی تایرها در نتیجه‌ی کار تعمیرکار ناشی پیش می‌آید. تعمیر کاری که مهارت کافی ندارد نه تنها مشکل خودروی شما را اصولی حل نمی‌کند بلکه باعث مشکلات دیگری در خودرو نیز می‌شود. مشکلات مختلفی برای لاستیک سایی ممکن است رخ دهد. مانند: علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل، علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل پراید، علت لاستیک سایی، علت گیجی عقب ماشین پراید

چه مشکلی؟

اگر زاویه‌های خودرو در هنگام تعمیر جلوبندی اتومبیل، تعویض سیبک‌ها یا فنر بندی خودرو تغییر کند یا در واقع زاویه‌های کمبر و کستر و تواین و تواوت تغییر کند لاستیک سایی برای خودرو سریع‌تر پیش می‌رود.

در ادامه این موارد را بیشتر بررسی می‌کنیم. سائیدگی غیر عادی لاستیک ها نشانه خوبی برای تعویض آنها است و می تواند هشداری باشد تا متوجه شوید که بخش هایی دیگر خودرو از جمله : فرمان ، جلوبندی و فنر بندی آن نیز دچار مشکل شده اند . بخش عمده ای هندلینگ ( خوش دستی ماشین ) مربوط به مسائل فنی و طراحی خودرو و بخشی دیگر مربوط به میزان بودن تنظیم های خودرو است. رانندگی به مراتب در خودرویی که بخوبی تنظیم باشد ، لذت بخش تر و راحت تر خواهد بود .

عوامل لاستیک سایی و راهکار حل آن

همان‌طور که بالاتر هم گفتیم لاستیک سایی یک اتفاق طبیعی برای خودرو است چون لاستیک یک وسیله‌ی مصرفی است و بعد مدتی مانند هر وسیله‌ی مصرفی دیگر نیاز به تعویض دارد. اما تا حد ممکن باید بدانیم عوامل لاستیک سایی چیست تا در حد ممکن از آن جلوگیری کنیم و طول عمر لاستیک بیشتر شود.

جلوگیری از لاستیک سایی
علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل، علت ساییدگی لاستیک عقب از داخل، علت لاسنیک سایی چرخ عقب پراید

مشکل لاستیک سایی در سیستم فرمان

سیستم فرمان وظیفه‌ی حیاتی هدایت خودرو را بر عهده دارد. فرمان اتومبیل با کمک قطعاتی به لاستیک‌ها متصل و کنترل لاستیک در واقع در دست فرمان است. اگر فرمان لرزش داشته باشد یا به سمتی کشیده شود لاستیک سایی را افزایش می‌دهد.

دقت کنید: اگر فرمان خودرو به سمی کشیده می‌شود قبل از هر کاری باد تابرها را تنظیم کنید. اگر باد چرخ‌ها کم و زیاد باشد فشار و وزن خودرو در یک طرف بیشتر است و طبیعتا لاستیک‌های یک طرف خودرو بیشتر ساییده می‌شود.

چطور بفهمیم فرمان لرزش دارد یا کشیده می‌شود؟

در یک جاده‌ی صاف و خلوت با سرعت پایین حرکت کرده و فرمان صاف باشد، دستتان را از روی فرمان بردارید در حالت طبیعی باید خودرو مسیر مستقیم حرکت کند و به چپ و راست خیابان منحرف نشود. و اگر منحرف شد ممکن است مشکل در میل فرمان، جعبه فرمان، زاویه‌های میان فرمان و لاستیک و … باشد. نزد یک متخصص کاربلد بروید تا مشکل را بیابد و حل کند.

بالانس نبودن چرخ‌ها، علت لاستیک سایی

چرخ‌های خودرو باید کاملا بالانس و هم وزن و هم اندازه باشد و لنگی نداشته باشد زیر در این صورت موجب کشیدگی فرمان و ساییدن بیش از حرف لاستیک‌های یک طرف خودرو می‌شود.

وزن تایرو رینگ‌ها در حدود 20 کیلو گرم است و اگر این وزن برای یک چرخ حتی 10 گرم کم و زیاد باشد شاید در نگاه اول مسئله‌ی مهمی نباشد اما وقتی در یک بزرگراه با سرعت بالا در حال حرکت هستید و وزن یکی از چرخ‌ها کم‌تر است خودرو دچار لرزش می‌شود و چرخ‌ها با فشار بیشتر دچار لاستیک سایی می‌شود علاوه بر این به جلوبندی و پلوس‌های خودرو نیز خسارت وارد می‌شود.

چطور بالانس بودن چرخ‌ها را چک کنیم؟

اتومبیلتان را نزد مکانیک ببرید چون کار خودتان نیست. مکانیک‌ها برای تنظیم و بالانس کردن چرخ‌های خودرو از وزنه‌های کوچک استفاده می‌کنند. این وزنه‌ها روی رینگ متصل می‌شود و وزن تمامی لاستیک‌ها یکسان می‌شود.

اگر فرمان خودرو دچار لرزش باشد مشکل از لاستیک‌‍‌های جلوی خودرو است و اگر بدنه بلرزد مشکل از عدم بالانس بودن چرخ‌های عقب خودرو است.

پیشنهاد ما: در هر 20 هزار کیلومتر حرکت، یک بار به آپاراتی مراجعه کنید تا متوازن بودن چرخ‌ها را بررسی کنند.

ساییدن لاستیک چرخ جلو و عقب
لاستیک سایی، لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون، عل لاستیک سایی چرخ عقب پراید از بیرون، علت لاستیک سایی چرخ عقب پیکان

مشکل لاستیک سایی در فنر بندی سیستم

فنرهای خودرو در هنگام عبور از دست انداز و چاله‌های کف خیابان، خودرو را هندل می‌کند و ضربه‌های کف خیابان را جذب می‌کند. حرکت نرم خودرو در خیابان‌ها را فنرها انجام می‌دهند.

اگر فنر بندی خودرو دچار مشکل شود، لرزش‌هایی در خودرو ایجاد می‌شود و لاستیک‌ها، نوسان‌های بیشتری را تجربه می‌کند و سرعت لاستیک سایی افزایش می‌یابد. عدم متعادل بودن فنرها موجب، مشکل در یاتاقان و لاستیک و دیگر قطعات مرتبط با فنر می‌شود.

جلوبندی خودرو علت ایجاد لاستیک سایی

جلوبندی خودرو از چندین قطعه شامل فنر، کمک فنر، بو و … تشکیل می‌شود. جلو بندی خودرو به صورت مستقیم با لاستیک‌ها در ارتباط است پس اگر صدای تق و تق از جلوبندی خودرو شنیدید یا مشکلی حس کردید احتمال آسیب به لاستیک و لاستیک سایی نیز افزایش پیدا می‌کند.

هر مشکلی در جلوبندی خودرو، باید با سرعت پیگیری شود پس هر صدایی که شما در قسمت جلویی خودرو شنیدید نیازمند پیگیری سریع شماست. در صورت اصلاح نکردن مشکل، باید با مشکلات خیلی جدی‌تری مانند کج شدن لاستیک و … مواجه شوید.

آسیب در شاسی خودرو

حتما دیدید وقتی فردی قصد خرید خودرو دست دوم دارد به عنوان اولین فاکتور سلامت خودرو، وضعیت شاسی‌ها را چک می‌کند. اگر در تصادفی به شاسی خودرو آسیبی رسیده باشد، ممکن است بدنه خودرو کج شده یا مشکل لاستیک سایی داشته باشد و …انحراف 2میلی متر شاسی، جلوبندی خودرو را نیز نامتعادل می‌کند و با هر بار تعمیر جلوبندی مشکل دوباره ایجاد می‌شود. تنها کار مراجعه به صافکار و تنظیم دقیق مکان شاسی با کمک جک‌های روغنی است.

بهترین ردیاب موتور سیکلت
علت ساییدگی لاستی عقب از بیرون، علت لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون، علت لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون

حالات مختلف لاستیک سایی چرخ عقب و جلو

با توجه به حالات مختلف و عوامل مختلف، انواع لاستیک سایی (لاستیک سایی چرخ عقب پراید، لاستیک سایی چرخ جلو، پله شدن لاستیک) اتفاق می‌افتد. به همین علت است که ما پیشنهاد مراجعه به مکانیک متخصص را می‌دهیم چون کوچکترین تغییری در وضعیت نرمان، یک مشکل جدید پیش می‌آورد.

1. لاستیک سایی از کناره‌ها

اگر لاستیک‌های خودرو کم‌باد باشد، قسمت‌های کناری لاستیک بیشتر در مواجهه با خیابان خواهد بود و لاستیک سایی از کناره اتفاق می‌افتد.

2.  لاستیک سایی از وسط

اگر برعکس مورد بالا، باد تایر از حالت نرمال بیشتر شود، قسمت وسط و میانه‌ی لاستیک بیشتر در معرض برخورد با خیابان است و وضعیت لاستیک سایی از وسط اتفاق می‌افتد.

3. لاستیک سایی چرخ جلو و عقب از بیرون

اگر زاویه‌ی کمبر، کستر، محر چرخ بیشتر شود، لاستیک سایی از بیرون تایر یا لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون رخ می‌دهد.

4. لاستیک سایی چرخ جلو و عقب از داخل

اگر زاویه‌ی کمبر، یا toe کم و منفی شود و یا در جلوبندی و فنر خودرو مشکلی وجود داشته باشد، ساییدن لاستیک از داخل یا لاستیک سایی در چرخ جلو از داخل  اتفاق می‌افتد.

5. تیز شدن لبه لاستیک

اگر محور چرخ‌ها و چرخ‌ها متعادل نباشد، لبه لاستیک‌ها به مرور ساییده و تیز می‌شود.

6. پله شدن لاستیک

اگر لاستیک بالانس نباشد و مشکل فنربندی باشد، مشکل پله پله شدن پیش می‌آید. پله پله شدن برای چرخ‌های عقب ناشی از کمک‌های عقب خودرو باشد.

چطور تشخیص دهیم که خودرو دچار لاستیک سایی در چرخ‌های عقب و جلو شده است؟

1. بازدید ماهانه و فصلی

به طور مرتب ماهانه و فصلی وضعیت لاستیک‌ها را چک کنید، اگر لاستیک سایی در بخشی از لاستیک اتفاق افتاده باشد و قسمت‌های دیگر همچنان آج داشته باشد، یعنی خودرو شما دچار لاستیک سایی شده است و  باید در جست و جوی مشکل خودرو باشید.

در این کار ردیاب خودرو کمک شایانی می‌تواند به شما کند. ردیاب خودرو طی مدت‌های مشخص آلارمی را برای چک کردن وضعیت لاستیک می‌فرستد تا از بهترین وضعیت آن اطمینان حاصل کنید.

2. چک کردن وضعیت فرمان

خیلی اوقات لاستیک سایی به علت لرزش و کشیدگی فرمان اتفاق می‌افتد، چطور وضعیت فرمان را بررسی کنیم؟

در یک جاده‌ی صاف و مستقیم با سرعت پایین حرکت کنید و فرمان را صاف کنید. حال فرمان را رها کنید. خودرو باید مسیر صاف خودش را برود و به چپ و راست جاده منحرف نشود. اگر خودرو منحرف شد باید سیستم فرمان خودرو مورد بررسی قرار گیرد.

وقتی در جاده با سرعت بالا در حرکت باشید وضعیت فرمان نباید تفاوتی پیدا کند. اگر دیدید فرمان در سرعت بالا می‌لرزد وضعیت را چک کنید شاید در فنر بندی و جلوبندی فرمان مشکلی ایجاد شده باشد.

گیجی فرمان نیز یکی از دلایل لاستیک سایی است، گاهی کنترل فرمان راحت نیست و برای کنترل خودرو اذیت می‌کند در این مواقع می‌گوییم فرمان گیج شده است. گیجی فرمان نیز یکی از دلایل ایجاد لاستیک سایی است.

3. به هر صدایی توجه کنید

اگر خودروی شما به اصطلاح خوب کار نمی‌کند و صدایی یا تغییری حس می‌کنید، حتما پیگیری کنید. هر مشکلی در ابتدا خیلی بهتر و کم‌هزینه‌تر حل می‌شود.

پیشگیری از لاستیک سایی چرخ جلو و عقب

تا اینجا لاستیک سایی، انواع و تشخیص آن ا بررسی کردیم. اما برویم سراغ پیشگیری که از هر درمانی بهتر است…

1. رانندگی با سرعت مطمئنه 

هنگامی که با سرعت بالا رانندگی میکنید،اصطحکاک میان تایر و سطح جاده به بیشترین حد خود می‌رسد و سطح لاستیک داغ می‌شود. همچنین ترمز کردن در سرعت بالا اصطحکاک به بیشترین حد خود می‌رسد و آج لاستیک‌ها از بین می‌رود.

2. جا‌به جایی ضربدری تایرها برای لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون

بیشترین حد لاستیک سایی برای هنگام ترمز گرفتن و در لاستیک‌های جلویی خودرو است. یکی از توصیه‌هایی که می‌شود این است که هر چند مدت یکبار لاستیک‌های جلویی و عقبی با هم جابه جا شود. و بهتر این که چون برای هر طرف خودرو سطح نزدیک به خودرو، لاستیک سایی بیشتری دارد. لاستیک‌ها را به صورت ضربدی جابه جا کنیم تا لاستیک سایی چرخ‌های جلو و عقب متعادل باشد.

3. بررسی سطح لاستیک‌ها

پیشنهاد شرکت‌ها این است که لاستیک‌ها به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه چک شود. هیچ چیز مانند بررسی چشمی از بین رفتن آج و مشکل در لاستیک سایی را زود نشان نمی‌دهد. هر گونه لاستیک سایی غیر عادی ممکن است از سیستم فرمان یا … باشد و باید بررسی شود.

از این گذشته در بررسی لاستیک‌ها ممکن است سنگ یا شی‌ای بین لاستیک گیر کرده باشد که سریعا متوجه آن می‌شویم و از سوراخ شدن تایر جلوگیری می‌شود.

4. تنظیم فشار باد برای لاستیک سایی چرخ جلو از داخل

قبل از هر فصل لاستیک‌های خودرو را تنظیم باد کنید. در هر شرایط آب و هوایی باد لاستیک انبساط و انقباض می‌یابد و بسیار لازم است که قبل از شرایط آب و هوایی جدید باد لاستیک تنظیم شود. 5 درجه تغییر باد 1 پاسکال فشار را تغییر می‌دهد. در نتیجه این اتفاق لاستیک سایی به علت کم باد بودن و پر باد بودن تایر اتفاق می‌افتد.

نکته مهم : برای تنظیم باد باید صبر کنیم تا لاستیک سرد و هم دمای محیط شود چون در حالت داغ و کار کرده به درستی تنظیم باد نمی‌شود.

5. تنظیم بودن چرخ‌ها

تنظیم بودن چرخ‌ها یعنی همه‌ی چرخ‌ها به محور اصلی خودرو کاملا عمود باشد و به راحتی گردش کند و مشکلی نباشد. اگر چرخ‌ها تنظیم نباشد انرژی بیشتری صرف حرکت می‌شودو مصرف سوخت بالاتر می‌رود و لاستیک‌سایی در تایرها اتفاق می‌افتد.

چطور چک کنیم؟ در جاده خلوتی با سرعت پایین حرکت کنید،  اگر فرمان را رها کنید خودو نباید به چپ و راست منحرف شود.

6. بالانس لاستیک و چرخ

بالانس نبودن چرخ‌ها یکی از دلایل از بین رفتن آج لاستیک و لاستیک سایی است. اگر زاویه‌ی چرخ متعادل نباشد و زاویه کمبر یا کستر ایجاد شده باشد لاستیک سایی به صورت یک طرفه رخ می‌دهد و لاستیک به سرعت فرسوده می‌شود.

7. لاستیک زاپاس

از سلامت و بودن لاستیک زاپاس اطمینان حاصل کنید. گاهی در مکان بدون دسترسی لاستیک دچار مشکل می‌شود اگر لاستیک زاپاس نداشته باشید اوضاع بد جوری خراب می‌‌شود.

8. نگهداری اصولی لاستیک

اگر لاستیک را برای خودرو تهیه کردید آن را دور از نور خورشید و نورها مصنوعی و همچنین دور از افزایش دما و رطوبت نگه داری کنید. لاستیک را به صور عمودی قرار دهید تا دچار مشکل نشود.

در این مقاله صفر تا صد لاستیک سایی را بررسی کردیم. موارد پیشگیری از لاستیک سایی را با دقت بخوانید و حتما اجرا کنید تا لاستیک سایی در خودرویتان با سرعت کمتری رخ دهد. برای اطلاعات بیشتر با شرکت کارینا صنعت فرتاک در ارتباط باشید.

——————————————————————————————-

سوالات شما

علت لاستیک سایی چیست؟

لاستیک سایی رفع نمیشود بلکه با موارد این محتوا میتوان آن را عقب انداخت.

علت لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون و دلیل لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون چیست؟

اگر زاویه‌ی کمبر، کستر، محر چرخ بیشتر شود، لاستیک سایی از بیرون تایر یا لاستیک سایی چرخ جلو از بیرون و لاستیک سایی چرخ عقب از بیرون رخ می‌دهد.

علت لاستیک سایی چرخ جلو از داخل و علت لاستیک سایی چرخ عقب از داخل چیست؟

اگر زاویه‌ی کمبر، یا toe کم و منفی شود و یا در جلوبندی و فنر خودرو مشکلی وجود داشته باشد، ساییدن لاستیک از داخل یا لاستیک سایی در چرخ جلو از داخل و لاستیک سایی چرخ عقب از داخل اتفاق می‌افتد.

Recent search terms:

  • https://karinaa com/لاستیک-سایی/
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 20 میانگین: 3.3]

11 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *