House fire، راه‌های پیشگیری از آتش سوزی در خانه، نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش سوزی

House fire، راه‌های پیشگیری از آتش سوزی در خانه، نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش سوزی


توجه به ایمن سازی خانه‌ها امروزه یک امر مهم و ضروری است که همه افراد باید آنرا در نظر داشته باشند. آتش سوزی یک امر و بلای طبیعی است که ممکن است در هرمکان و زمانی رخ دهد، که سالانه بخاطر این اتفاق خسارت‌های مالی و جانی گریبان گیر افراد بسیاره شده است. اما واقعیت آن است که بسیاری از این آتش‌سوزی‌ها قابل پیشگیری است و میتوان از خسارات آن جلوگیری کرد. در این مقاله به بررسی راه‌های جلوگیری از آتش سوزی میپردازیم:

راه‌های پیشگیری و جلوگیری از آتش سوزی

همانطور که گفتیم؛ آتش سوزی ممکن است خسارت‌های مالی و جانی زیادی را در بر داشته باشد. به منظور جلوگیری و پیشگیری از آتش سوزی باید اصول ایمنی لازم را رعایت کرد. در این مقاله با چندین مورد از راه‌ها جلوگیری از آتش سوزی آشنا میشویم:

1- چک کردن وسایل گرمایشی- از راه‌های پیشگیری از آتش سوزی در خانه

یکی از مهمترین اقدامات که هرسال در اول زمستان با شروع فصل سرما باید انجام شود چک کردن وسایل گرمایشی منزل و محیط کار است. تا بتوان با برطرف کردن مشکلات و خرابی آنها از آتش سوزی و نشت گاز جلوگیری کرد. بررسی و چک کردن وسایل گرمایشی یکی از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از آتش سوزی است.

این مقاله را نیز برای شما مفید خواهد بود:  9 راهکار بالا بردن امنیت موتور سیکلت  و 19 نکته برای افزایش امنیت خانه و محل کار

راه‌های پیشگیری و جلوگیری از آتش سوزی، راه‌های پیشگیری از آتش سوزی در خانه، نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش سوزی
راه‌های پیشگیری و جلوگیری از آتش سوزی، راه‌های پیشگیری از آتش سوزی در خانه، نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش سوزی

2- مراقبت از وسایل برقی در آشپزخانه- پیشگیری از آتش سوزی

گاها نیز مواردی پیش آمده است که وسایل برقی منجر به آتش سوزی شده‌اند.  و نیز قرارگیری نادرست برخی از لوازم خانه می‌تواند خطر رخ دادن آتش‌سوزی را افزایش دهد و بسیار خطرساز شوند.از این رو برای جلوگیری از آتش سوزی در منزل و محل‌های دارای وسایل برقی برطرف کردن مشکلات برق ساختمان برای جلوگیری از آتش سوزی و استفاده نکردن از وسایل برقی قدیمی و خراب همیشه توصیه شده است. همچنین وسایل پلاستیکی و پارچه‌ایی را نزدیک شعله‌های مشتعل آتش قرارندهید.

3- وجود کپسول آتش نشانی در محیط- جلوگیری از آتش سوزی

کپسول آتش نشانی از جمله وسایل ضروری و مهمی است که باید در ساختمان‌های تجاری و مسکونی وجود داشته باشد، تا هنگام وقوع آتش سوزی و حادثه از خطرات دیگر نظیر انفجار و . . . جلوگیری کند. وجود کپسول آتش نشانی در محیط‌های مسکونی، اداره‌ها،مدارس و محل‌های نزدیک به خطر اشتعال ضروری است. و در هنگام آتش سوزی میتواند خسارت‌های مالی و جانی را کاهش دهد.

4- دور کردن مواد اشتعال زا از محیط- پیشگیری از آتش سوزی

ممکن است تا به اکنون نمی‌دانستید نگهداری برخی از مواد اشتعال زا در منزل و محیط کار و قرارگرفتن در برابر نور خورشید و همچنین قرارگیری در معرض شعله میتواند باعث انفجار و پس از آن آتش سوزی‌های بزرگ و غیرقابل جبران شود. بنابراین توصیه می‌شود از نگهداری مواد اشتعال زا در محیط خانه و محل کار جدا خودداری شود. و یا اگر نگهداری میشود به درستی و با رعایت اصول ایمنی این کار انجام شود.

5- نکشیدن سیگار در رختخواب- از نکات ایمنی برای جلوگیری از آتش سوزی

کشیدن سیگار علاوه بر به خطر انداختن سلامتی در بعضی موارد باعث آتش سوزی در محیط‎‌های قابل اشتعال است. یکی از محیط‌هایی که همیشه توصیه میشود در آن سیگار نکشید رختخواب است. سالیانه به علت سیگار کشیدن افراد در رختخواب گزارش‌هایی مبنی برآتش سوزی ثبت شده است. بنابراین سعی کنید در محیط‌های باز و دور از دسترس مواد و وسایل چوبی،پلاستیکی،پارچه‌ایی و . . . سیگار خود را روشن کنید.

این محتوا نیز برای شما مفید خواهد بود: نکات مخفی خرید خودرو دست دو و پیشگیری از لاستیک سایی چرخ عقب و جلو

راه‌های جلوگیری از آتش سوزی، سنسور اتش نشانی در منزل، صدای آتش سوزی خانه، جلوگیری از آتش سوزی، آتش سوزی در خانه
راه‌های جلوگیری از آتش سوزی، سنسور اتش نشانی در منزل، صدای آتش سوزی خانه، جلوگیری از آتش سوزی، آتش سوزی در خانه

6- آموزش نکات ایمنی به اهل خانه- پیشگیری از آتش سوزی

یکی دیگر از کارهایی که امروزه ضروری است همه افراد با آن مواجه شوند، آموزش نکات ایمنی و گذراندن دوره‌های ایمنی علی‌الخصوص به کودکان و اهل منزل است. بسیاری از افراد در هنگام آتش سوزی ترسیده میشوند و نمی‌دانند باید چه کاری انجام دهند. پیشنهاد ما به شما این است که حتما آموزش نکات ایمنی قبل و بعد از آتش سوزی را فرا بگیرید.

7- عدم دسترسی وسایل آتش زا از دسترس کودکان و داشتن سنسور اتش نشانی در منزل

یکی دیگر از سهل‌انگاری‌های ممکن، در دسترس قراردادن وسایل قابل اشتعال نظیر کبریت،فندک، شعله های گاز و . . . در مقابل کودکان است.اشتباهی که بسیاری از والدین در برابر کودکان انجام میدهند و باعث آتش سوزی و همچنین خسارت‌های جانی و مالی بسیار شده‌اند. توصیه میشود وسایلی که باعث آتش سوزی در منزل میشود را از دسترس کودکان دور کنید.

8- مجهز کردن خانه و محل کار- پیشگیری از آتش سوزی

قبل از هرچیز باید گفت امروزه مصالح غیرقابل اشتعال در بازار موجود است.و میتوان در هنگام ساخت منازل مسکونی و محل‌های اداری از مصالح غیرقابل اشتعال نظیر آجرهای نسوز، پنل‌های ضد حریق و . . .استفاده کنید. تا در هنگام آتش سوزی، خطرلات احتمالی کاهش یافته و خسارت‌های جانی و مالی کمتری در بر دارد.

9- وجود سنسور تشخیص دود- جلوگیری از آتش سوزی

درواقع باید گفت طبق قوانین ساختمان سازی نصب سنسورهای تشخیص دود از واجبات هرساختمان است. ساخت این سنسورها به گونه‌ایی بوده است که پس از تشخیص دود در محل سریعا متوجه شده، و برای فرد مخاطب پیامی ارسال میشود،حتما دقت کنید که صدای هشدار آن را بتوانید از داخل اتاق‌ها نیز بشنوید. و از خطرات بیشتر جلوگیری میکند.

همانطور که میدانید، سنسورهای تشخیص دود احتیاج به بررسی و آنالیز دارند. کارشناسان کارینا صنعت فرتاک شما را در این زمینه راهنمایی میکنند. تا بتوانید طول عمر دستگاه‌های سنسور تشخیص دود را افزایش دهید. و از صحت آنها اطلاع کامل پیدا کنید. ضمنا برای نصب سنسورهای تشخیص دود از متخصصان این حوزه که در نصب این ابزار و وسایل‌های دیگر نظیر ردیاب خودرو، دزدگیر اماکن و دزدگیرردیاب خودرو هستند کمک بگیرید.

Fire prevention، آتش سوزی در خانه، ساخت وسایل اتش زا، آتش سوزی خانه،خانه در آتش
Fire prevention، آتش سوزی در خانه، ساخت وسایل اتش زا، آتش سوزی خانه،خانه در آتش

جمع بندی

 آتش سوزی و اتفاقات نظیر آن، یکی از حوادثی است که در خانه‌ها و محیط‌های اداری اتفاق می‌افتد، بنابراین جهت پیشگیری از این اتفاق باید نکات و اصول ایمنی را که برایتان گفته شد رعایت کنید. ضمنا برای بالابردن ایمنی بیشتر خانه‌ها و محیط‌های کار پیشنهاد ما به شما این است که از سنسور تشخیص دود استفاده کنید. و مقاله سنسور تشخیص دود  و معرفی انواع سنسور دزدگیر اماکن را مطالعه کرده و اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید.

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4.7]

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *